Hozzávalók:
- 40 dkg marhalábszár
- 15 dkg vöröshagyma
- 5 dkg sertészsír
- 60 dkg burgonya
- 40 dkg fejes káposzta
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- köménymag
- só
- lecsó vagy friss zöldpaprika
- paradicsom
- fél csomó petrezselyem
Elkészítés:
A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra vágom, és a zsírban üvegesre párolom. Közben a burgonyát megtisztítom, a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom.
A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, kevés vizet öntök rá. Ezután hozzáteszem a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítem, lecsót, vagy friss paprikát-paradicsomot adok hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom. Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, és készre főzöm. Ha szükséges, még utána sózok.
Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselymet szórok a tetejére.
A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, kevés vizet öntök rá. Ezután hozzáteszem a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítem, lecsót, vagy friss paprikát-paradicsomot adok hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom. Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, és készre főzöm. Ha szükséges, még utána sózok.
Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselymet szórok a tetejére.
Forrás: DPG recepttár