Hozzávalók:

25-30 dkg kukoricapehely
20 dkg margarin vagy mogyoróvaj ez utóbbi nálunk nem használatos.
fagylalt,tejszinhab és olvasztott csoki
idénytől föggően vagy függetlenül cseresznye vagy meggy
szőlőszem a díszítéshez.

Elkészítés:

A kukoricapelyhet egy mély tálban,vagy mozsárban megtörjük.Nem kell porrá,mert az nem jó.A vajat hozzádolgozzuk.Bátran meg lehet fogni kézzel is nem szalad el.Félkemény linzertészta állagú masszát kell kapnunk.Amit egy kb 4-5 cm magas tortaformába bedolgozunk kb 2 cm vastagon.Normál hőmérsékletű sütőben megsütjük./25 perc/.Kihülés után tortaként felvágjuk jégkrémmel megkenjük,tekszínhabbal,csokiöntettel és gyümivel ízesítjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98