Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zsemle
  • 1 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • Bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • Sütéshez zsiradék

Elkészítés:

Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle.

Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró zsiradékban ropogósra sütjük.

 

Forrás: DPG recepttár

 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel