Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
1-2 kis doboz kefír (a szeletek nagyságától függ)
sült csirke fűszersó, vagy só, bors, szerecsendió, esetleg curry, koriander, gyömbér - tetszés és ízlés szerint
zsemlemorzsa, vagy liszt (attól függően, hogy bécsies, vagy párizsias jelleget szeretnénk elérni)
szezámmag - elhagyható
olaj, a sütéshez
1-2 kis doboz kefír (a szeletek nagyságától függ)
sült csirke fűszersó, vagy só, bors, szerecsendió, esetleg curry, koriander, gyömbér - tetszés és ízlés szerint
zsemlemorzsa, vagy liszt (attól függően, hogy bécsies, vagy párizsias jelleget szeretnénk elérni)
szezámmag - elhagyható
olaj, a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket gusztusos szeletekre vágom, fűszerezem sült csirke fűszersóval, vagy az általam kedvelt fűszerek valamelyikével. A szeleteket egy lezárható tálba teszem úgy, hogy egy-két kiskanálnyi kefírt mindkét oldalára kenek. Egy éjszakát "altatom" a hűtőben, ha ezt elmulasztottam, akkor is legalább egy óráig békén hagyom a húsokat. Összekeverek zsemlemorzsát szezámmaggal fele-fele arányban (ez az én kedvencem, de lehet csak sima lisztet, liszt-szezámmag keveréket, kukoricalisztet, vagy simán csak morzsát, ill. ennek variációit használni.)és egy pici sót is teszek bele, mert úgy finomabb. Ebbe a keverékbe forgatom a kipihent szeleteket - tojás nem kell!! - és viszonylag lassú tűz fölött, olajban kisütöm. Érdemes az első oldalt fedő alatt sütni, mert kicsit pattog. Bár a legeslegjobb fritőzben 170 fokon sütni. Szaftosra-omlósra sül a hús és mindenféle köret barátságban van vele!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98