Hozzávalók:
2 uveg sor vagy bor, a szakacs izlese szerint
1cm szeletekre vagott pulykamell
2 tojas a panirozashoz
liszt a panirozashoz
morzsa a panirozashoz
1 l tej
fokhagyma, so, bors
olaj a suteshez
spenot es krumplipure a koriteshez
petrezselyem es paradicsomszeletek a disziteshez
tartarmartas
3-4 fo a fozes utan a konyha kitakaritasahoz
1cm szeletekre vagott pulykamell
2 tojas a panirozashoz
liszt a panirozashoz
morzsa a panirozashoz
1 l tej
fokhagyma, so, bors
olaj a suteshez
spenot es krumplipure a koriteshez
petrezselyem es paradicsomszeletek a disziteshez
tartarmartas
3-4 fo a fozes utan a konyha kitakaritasahoz
Elkészítés:
Eloszor megiszom az egyik uveg sort /vagy bort/, majd egy megfelelo nagysagu fedeles uvegtalba beleontom a tejet,
beleteszem az aprora vagott fokhagymat, sot es a
felszeletelt pulykamellet. Miutan mara jol kidolgoztam magam a konyhaba,ezt beteszem a jegszekrenybe 2-3 napig.
A vendegek erkezese elott egy oraval megiszom a megmaradt uveg tartalmat, majd a megmosott, tisztitott spenotot megparolom, fokhagymat es sot teszek hozza. A krumplibol puret keszitek, meleg helyen tartom a spenottal egyutt.
Most eloveszem a jegszekrenybol az uvegtalat, a husszeleteket gongosan szarazra torlom, vigyazok, hogy ne maradjon rajta fokhagymadarabka.
Panirozas utan forro, bo olajban megsutom a huszeleteket, elomelegitett tanyerra teszem, purevel es fokhagymas spenottal, paradicsomszelettel es petrezselyemmel diszitem.
Tartarmartas is nagyon finom hozza.
/Es most johet a 3-4 fos takaritobrigad a konyhaba!/
Nagyon fontos, hogy a vendegek pontosan erkezzenek, mert csak forron jo!
De masnap reggelire is el lehet csipegetni a hideg maradekot, amit eldugtam magamnak!
Jo etvagyat!
beleteszem az aprora vagott fokhagymat, sot es a
felszeletelt pulykamellet. Miutan mara jol kidolgoztam magam a konyhaba,ezt beteszem a jegszekrenybe 2-3 napig.
A vendegek erkezese elott egy oraval megiszom a megmaradt uveg tartalmat, majd a megmosott, tisztitott spenotot megparolom, fokhagymat es sot teszek hozza. A krumplibol puret keszitek, meleg helyen tartom a spenottal egyutt.
Most eloveszem a jegszekrenybol az uvegtalat, a husszeleteket gongosan szarazra torlom, vigyazok, hogy ne maradjon rajta fokhagymadarabka.
Panirozas utan forro, bo olajban megsutom a huszeleteket, elomelegitett tanyerra teszem, purevel es fokhagymas spenottal, paradicsomszelettel es petrezselyemmel diszitem.
Tartarmartas is nagyon finom hozza.
/Es most johet a 3-4 fos takaritobrigad a konyhaba!/
Nagyon fontos, hogy a vendegek pontosan erkezzenek, mert csak forron jo!
De masnap reggelire is el lehet csipegetni a hideg maradekot, amit eldugtam magamnak!
Jo etvagyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98