Hozzávalók:
fejenként 1-2 db pisztráng
20 dkg vaj
só
halanként 1-1 ágacska (kb 4-5 cm) fenyőgally
20 dkg vaj
só
halanként 1-1 ágacska (kb 4-5 cm) fenyőgally
Elkészítés:
A halakat alaposan kívül-belül megtisztítjuk, besózzuk és 2 óráig pihentetjük. Egy lapos teflonsepenyőt kivajazunk, majd a halakat belefektetjük úgy, hogy a hasukba egy-egy kiskanál vajat és egy-egy fenyőgallyat helyezünk. Középmeleg sütőben (legjobb a levegőforgatásos) 10 percig alufóliával lefedve sütjük, majd az alufóliát eltávolítva 10 percig enyhén pirítjuk vigyázva, nehogy kiszáradjon. Varázslatosan finom !
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98