Hozzávalók:

25 dkg fehér káposzta gyalulva
12,5 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg sótlan amerikai mogyoró
3 szál zöldhagyma kockára vágva
Az öntethez:
6 ek joghurt
6 ek majonéz
1 kk dijoni mustár
só, bors

Elkészítés:

Az édes reszelt sárgarépa megenyhíti a ropogós káposztát, a színe is jól illik hozzá. A mogyoró fehérjével dúsítja a salátát, a hagyma és a mustár pedig erősíti az ízét. Ha csökkenteni akarjuk a kalóriatartalmát, használjuk sovány majonézt.
Előkészítjük a káposztát és sárgarépát, összekeverjük a mogyoróval és a hagymával. Az öntethez valókat összekeverjük, és a salátához adjuk. Salátalevelekre halmozva tálaljuk. Zsájával díszítjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98