Hozzávalók:
- 50 dkg olasz kagylótészta
- 50 dkg paradicsom
- 2 nagy vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 3 csokor petrezselyem
- ½ citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forró vízbe tartjuk, hogy héját könnyen le tudjuk húzni, ezt követően felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk és egy fazékba tesszük. Az olíva olajat közepesen felhevítjük, a felaprított hagymát megpároljuk. A paradicsomszeleteket és az egész fokhagymagerezdeket is mellétesszük és körülbelül 10 percig együtt főzzük. A felszeletelt gombát is a serpenyőbe tesszük és még tíz percig főzzük. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.
A kész feltétet apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd a tányérokon szétosztjuk és a szósszal tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár