Hozzávalók:

  • 50 dkg olasz kagylótészta
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 3 csokor petrezselyem
  • ½ citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forró vízbe tartjuk, hogy héját könnyen le tudjuk húzni, ezt követően felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk és egy fazékba tesszük. Az olíva olajat közepesen felhevítjük, a felaprított hagymát megpároljuk. A paradicsomszeleteket és az egész fokhagymagerezdeket is mellétesszük és körülbelül 10 percig együtt főzzük. A felszeletelt gombát is a serpenyőbe tesszük és még tíz percig főzzük. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.

 

A kész feltétet apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd a tányérokon szétosztjuk és a szósszal tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel