Hozzávalók:

mindegy csak hús legyen(darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...)
tarhonya
rizs
krumpli
csemegeuborka
olaj
kis fej hagyma, paprika, paradicsom
só,fehérbors,kurkuma,őrölt paprika,ételízesítő

Elkészítés:

Azonos mennyiségű tarhonyát és rizst olajon kissé megpirítunk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (ehez + jön a többi alkatrész által felvett víz), majd hozzáadjuk at apró kockákra vágott húsfélét és krumplit.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd fedő alatt kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem minden vizet felvett levesszük a tűzről, kiszedjük az ízlés szerint egészben belefőzött hagymát, paprikát paradicsomot, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott uborkát. Fedő alatt néhány perc alatt készre párolódik.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98