Hozzávalók:

személyenként 2 szelet karaj vagy tarja
1-1,5 kg burgonya
3-4 közepes vöröshagyma
2-4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika, zsíradék

Elkészítés:

A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kézzel vagy esetleg húsklofolóval kissé megütögetjük, majd sóval, borssal és pirospaprikával beszorjuk a szeletek mindkét oldalát. A húst félretesszük, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 4-5 miliméteres karikákra vágjuk. A kizsírozott tepsibe behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal. Kb. két sor burgonya után (soronként sózzuk a burgonyát!), ráöntjük a tejföl felét, majd folytatjuk a burgonyarétegek rakását. Az utolsó sorra ráöntjük a maradék teljfölt. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús és a burgonya megsült, fólia nélkül egy kicsit pirítjuk a rakott burgonya tetejét.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98