Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg áttört túró
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 tojás
15 dkg margarin
1 kk só

Töltelékhez:
20 dkg ledarál füstölt hús, vagy párizsi
10 dkg reszelt Trappista sajt
1-2 ek tejföl
bors

A kenéshez
1 felvert tojás

Elkészítés:

Meggyúrjuk a tésztát és két cipóra osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és kis, kb 4x5 cm-es téglalapokra vágjuk. A töltelékből kis halmokat pakoluk a téglalpok egyik felére, majd ráhajtjuk a tészta másik felét és villával körbe lenyomkodjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük a tojással és rózsaszínűre sütjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98