Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb csülök
  • 4 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • 2 dkg burgonya
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A megtisztított és megmosott csülköt hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, megsózzuk, és lefedve lassú forralással puhára főzzük. Amikor megfőtt, a főzővízből kivesszük, kihűtjük, majd kicsontozzuk, és kockákra daraboljuk.

Amíg a csülök fő, a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük. A burgonyát tisztítás után apró kockákra daraboljuk, a kisütött szalonnához adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fokhagymával és a fűszerpaprikával, aztán lefedve, majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a feldarabolt csülökhúst, majd az anyagokat összeforralva forrón tálaljuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel