Hozzávalók:

  • 1 kg rövidkaraj
  • törött bors
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 1 késhegynyi bors
  • 5 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • besamel mártás
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 60 dkg alma
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tejföl 

Elkészítés:

A hússzeletekre zsebet vágunk, kiverjük, sózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát megpároljuk rátesszük a feldarabolt gombát és megpároljuk. Ha zsírjára sült, rátesszük a feldarabolt csirkemájat, ezt is megpirítjuk. Sózzuk, megszórjuk és a zsebekbe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd panírozás után vajban kirántjuk. Tűzálló tálra lerakjuk egymás mellé, besamel mártásba elkeverjük az apróra vágott sonkát, a tejfölt. A sűrű elosztjuk a hússzeletekre, tesszünk rá egy sor almaszeletet, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben átsütjük. 
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel