Hozzávalók:
- 1 kg rövidkaraj
- só
- törött bors
- 30 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 1 késhegynyi bors
- 5 dkg liszt
- 3 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- besamel mártás
- 20 dkg sonka
- 15 dkg sajt
- 60 dkg alma
- 5 dkg vöröshagyma
- 15 dkg vaj
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A hússzeletekre zsebet vágunk, kiverjük, sózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát megpároljuk rátesszük a feldarabolt gombát és megpároljuk. Ha zsírjára sült, rátesszük a feldarabolt csirkemájat, ezt is megpirítjuk. Sózzuk, megszórjuk és a zsebekbe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd panírozás után vajban kirántjuk. Tűzálló tálra lerakjuk egymás mellé, besamel mártásba elkeverjük az apróra vágott sonkát, a tejfölt. A sűrű elosztjuk a hússzeletekre, tesszünk rá egy sor almaszeletet, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben átsütjük.
Forrás: DPG recepttár