Hozzávalók:

180 dkg harcsafilé,
4 dkg só,
10 dkg liszt,
10 dkg zsír,
1 db fejessaláta,
25 dkg vaj,
4 db citrom,
1 csomó petrezselyemzöld,
10 adag vajas burgonya.

Elkészítés:

A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Két citromot meghámozunk, majd felszeleteljük. A másik két citrom levét kicsavarjuk, és átszűrjük. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.A harcsaszeleteket lisztbe mártjuk. Serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, amelyben pirosra sütjük a harcsaszeletek mindkét oldalát. Halastál egyik felére tálaljuk az elkészített vajas burgonyát. Mellé tálaljuk ízlésesen a frissen sütött harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Minden harcsaszeletre egy-egy citromszeletet helyezünk.Ekkor elkészítjük a barna vajat. Serpenyőben habzásig hevítjük a vajat. Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, gyorsan elkeverjük, majd hozzáadjuk az átszűrt citromlevet. Egy kevés sót adunk hozzá. Ezután hirtelen felforraljuk és meglocsoljuk vele a kitálalt harcsaszeleteket."Molnárné módra" készíthető még a süllő- és a fogasszelet is.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98