Hozzávalók:

  • 1 db sertéscsülök
  • 1 db sertésnyelv
  • 1 db köröm és szív
  • 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 20 dkg sertészsír
  • 40 dkg üveges lecsó
  • őrölt édesnemes paprika
  • 2 kg burgonya
  • 3 dl Hajósi Cabernet
  • bors
  • vegeta
  • babérlevél

Elkészítés:

A zsíron megpirítjuk a finomra kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott sertéscsülköt, nyelvet, körmöt, szívet, és lassú tűz fölött megpároljuk. Beletesszük a sót, a borsot, a vegetát, a babérlevelet, a lecsót, majd összekeverjük. Ezután felengedjük a 3 dl vörösborral, és annyi vízzel, hogy a hozzávalókat ellepje. Ízesítjük az őrölt paprikával, s ha már majdnem kész, belefőzzük a hasábra vágott burgonyát. A hajósi pincepörköltet tűzforrón tálaljuk. Asztali örömeinket savanyúsággal és frissen szeletelt kenyérrel tehetjük teljesebbé! 


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel