Hozzávalók:
1 nagy görögdinnye
1 citrom leve
5 cl Maraschino
1 üveg pezsgő
porcukor izlés szerint
1 citrom leve
5 cl Maraschino
1 üveg pezsgő
porcukor izlés szerint
Elkészítés:
A dinnyét félbebevágjuk,kimagozzuk és kis golyócskákat vágunk ki belőle,ezeket egy tálba tesszük, citromlvel, porcukorral és Maraschinóval marináljuk és két órára hűtőszekrénybe teszük; a peszgőt szintén behűtjük. A dinnyegolyócskákat elhelyezzük egy megfelelő tálban, és leöntjük a jól behűtött pezsgővel (eközben az üveg nyakát merítsük a folyadékba, nehogy megszökjön a szénsav). Végül mentalevéllel díszítjük ezt a frissítő édességet.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98