Hozzávalók:
- 70 dkg sertés tarja
- 15 dkg gomba
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg zsír
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg főtt sonka
- só
- törött bors
- zöldpetrezselyem
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 5 dkg zöldborsó
- 2 dl olaj
- 1 kg burgonya
Elkészítés:
A vékony hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és szép pirosra kisütjük, majd tálalásig melegen tartjuk. Kevés zsíron kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, rátesszük a feldarabolt sonkát, kissé megpirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát hozzátesszük, ezután a gombát. Zsírjára sütjük, beletesszük a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Ha, már majdnem puha, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és lassan felforraljuk. Tálalásnál a sült hússzeletekre halmozzuk és sültburgonyával tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár