Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés tarja
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg főtt sonka
  • törött bors
  • zöldpetrezselyem
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 dl olaj
  • 1 kg burgonya 

Elkészítés:

A vékony hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és szép pirosra kisütjük, majd tálalásig melegen tartjuk. Kevés zsíron kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, rátesszük a feldarabolt sonkát, kissé megpirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát hozzátesszük, ezután a gombát. Zsírjára sütjük, beletesszük a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Ha, már majdnem puha, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és lassan felforraljuk. Tálalásnál a sült hússzeletekre halmozzuk és sültburgonyával tálaljuk.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel