Hozzávalók:

25dkg gomba
40dkg burgonya
1szál répa
2szál fehér répa
1fej hagyma
20dkg sertés comb
5dkg füstölt kolbász
1-2db zöldpaprika
1db paradicsom
1csokor petrezselyemzöld
1dl tejszín
só, vegeta, bors, pirospaprika, paprikakrém
2-3ek olaj
1db tojás, liszt a galuskának

Elkészítés:

Először a hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a szeletekre vágott gombát és hagyjuk a saját levében párolódni. Végül a zsiradékra sütjük. E közben megpirítjuk (egy külön edényben) a kockára vágott sertéshúst, mikor félig kifehéredett mellé tesszük a karikára vágott füstölt kolbászt is és együtt pirítjuk tovább. Mikor teljesen kifehéredett a gombához öntjük és hagyjuk egy kicsit azzal is együtt pirulni. Ez után félrehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával, az összekeverés után ízlés szerint tehetünk rá borsot, sót, vegetát, paprikakrémet. Összekeverjük, beletesszük a zöld papriká(ka)t, paradicsomot, felöntjuk 1 liter vízzel és hagyjuk főni 15 percig (a hús fél puha legyen). Végül hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, burgonyát, ha kell teszünk még hozzá vizet és készre főzzük. A legvégén belekeverjük a tejszínt és máris tálalható. Akár egytál étel is lehet rozscipóval vagy pogácsával feladva.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98