Hozzávalók:
0,25 dkg tehéntúró,
2 evőkanál apróra vagdalt földimogyoró,
1 zúzott fokhagymagerezd,
4 finomra vágott zöldhagyma,
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem,
1 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
1 evőkanál finomra vágott friss tárkony,
só, bors
2 evőkanál apróra vagdalt földimogyoró,
1 zúzott fokhagymagerezd,
4 finomra vágott zöldhagyma,
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem,
1 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
1 evőkanál finomra vágott friss tárkony,
só, bors
Elkészítés:
A túró igen alkalmas sós vagy édes golyók készítésére. a friss fűszernövények és a mogyoró tápanyaggal és új ízekkel gazdagítják. Több változatban is elkészíthetjük, ha tetszés szerint fűszerezzük, magvakat vagy szárított gyümölcsöket adunk hozzá. Ez az étel nagyon vonzó látványt nyújt ha az endívia fodros leveleiből készült ágyon tálaljuk, és apró paradicsomokkal díszítjük.
Turmixgépben összekeverjük a túrót, a mogyorót és a fokhagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldhagymát és a fűszereket és jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis golyókat formálunk a túróból, és meghempergetjük őket az őrőlt mogyoróban.
Turmixgépben összekeverjük a túrót, a mogyorót és a fokhagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldhagymát és a fűszereket és jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis golyókat formálunk a túróból, és meghempergetjük őket az őrőlt mogyoróban.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98