Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg teljesörlésű liszt,
1 1/2 dl félzsíros tej,
1 fölvert kisebb tojás,
1 kávéskanál (5ml) olaj,
A töltelékhez:
17,5 dkg reszelt édeskömény vagy zellergumó,
17,5 dkg apróra vágott póréhagyma,
5 dkg tehéntúró,
1,25 dl tejföl vagy kefír,
6 szem kardamom,
1/2 kávéskanál koriandermag
40 dkg teljesörlésű liszt,
1 1/2 dl félzsíros tej,
1 fölvert kisebb tojás,
1 kávéskanál (5ml) olaj,
A töltelékhez:
17,5 dkg reszelt édeskömény vagy zellergumó,
17,5 dkg apróra vágott póréhagyma,
5 dkg tehéntúró,
1,25 dl tejföl vagy kefír,
6 szem kardamom,
1/2 kávéskanál koriandermag
Elkészítés:
A vékony , könnyű palacsintatésztába alacsony zsírtatralmú, krémes tölteléket teszünk, amit nem mindennapi curry fűszerekkel ízesízünk.
Összeturmixoljuk a hosszávalókat, hogy sürű, sima tésztat kapjunk, majd 1-2 órát állni hagyjuk.
A töltelékhez 6-10 percig pároljuk az édesköményt vagy a zellert és póréhagymát, amíg megpuhulnak. Habosra keverjük a tehéntúrót a tejföllel vagy kefirrel. A magvakat szárazon megpuhítjuk, összetörjük és a túrókrémhez keverjük, majd hozzáadjuk a párolt zöldséget. A tésztából 4 vékony palacsintát sütünk. Négyrét hajtjuk őket , és tölcséreket formálunk belőlük. megtöltjük a zöldséges túrókrémmel és mandulával díszítve tálaljuk.
Összeturmixoljuk a hosszávalókat, hogy sürű, sima tésztat kapjunk, majd 1-2 órát állni hagyjuk.
A töltelékhez 6-10 percig pároljuk az édesköményt vagy a zellert és póréhagymát, amíg megpuhulnak. Habosra keverjük a tehéntúrót a tejföllel vagy kefirrel. A magvakat szárazon megpuhítjuk, összetörjük és a túrókrémhez keverjük, majd hozzáadjuk a párolt zöldséget. A tésztából 4 vékony palacsintát sütünk. Négyrét hajtjuk őket , és tölcséreket formálunk belőlük. megtöltjük a zöldséges túrókrémmel és mandulával díszítve tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98