Hozzávalók:
mirelit halacska (olyan hosszú szeletekben lehet kapni)
só, bors, 4 gerezd fokhagyma, vöröshagyma olaj(oliva)és zöldfűszerek ízlés szerint (majoranna, bazsalikom, kakukkfű)
só, bors, 4 gerezd fokhagyma, vöröshagyma olaj(oliva)és zöldfűszerek ízlés szerint (majoranna, bazsalikom, kakukkfű)
Elkészítés:
Első lépésben a fűszeröntete készítjük el.
Vagyis a fokhagymát összezúzzuk belekeverjük az olajba sózzuk borsozzuk. Ezután a fűszereket jól megmossuk(persze szárítottból is jó)és nagyon apróra daraboljuk. Ezt is belekeverjük az olajba. A vöröshagymát felkockázzuk nagyon apróra és ezt is belekeverjük az olajba. Ha mindennel kész vagyunk jöhet a halacska simogatása. Jól bekenjük a halat az olajos fűszeres szósszal. Előkerítünk egy teflon bevonatú tepsit. Kikenjük vajjal a tepsit és a halacskákat belefektetjük. Befedjük alufóliával és mehet a sütőbe. 6-os lángon sütjük.(persze előmelegített sütőben) Kb 10-15 perc és készen is van.
Mi salátával szoktuk enni.
Vagyis a fokhagymát összezúzzuk belekeverjük az olajba sózzuk borsozzuk. Ezután a fűszereket jól megmossuk(persze szárítottból is jó)és nagyon apróra daraboljuk. Ezt is belekeverjük az olajba. A vöröshagymát felkockázzuk nagyon apróra és ezt is belekeverjük az olajba. Ha mindennel kész vagyunk jöhet a halacska simogatása. Jól bekenjük a halat az olajos fűszeres szósszal. Előkerítünk egy teflon bevonatú tepsit. Kikenjük vajjal a tepsit és a halacskákat belefektetjük. Befedjük alufóliával és mehet a sütőbe. 6-os lángon sütjük.(persze előmelegített sütőben) Kb 10-15 perc és készen is van.
Mi salátával szoktuk enni.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98