Hozzávalók:
5 dkg friss zázsalevél,
17,5 parajlevél,
15 gr friss petrezselyem,
2 kávéskanál friss, finomra vágott majoranna,
5 dkg ricotta vagy sport sajt
5 dkg tehéntúró,
1 kisebb fölvert tojás,
4 dkg búzadara,
Díszítéshez:
reszelt parmezánsajt
17,5 parajlevél,
15 gr friss petrezselyem,
2 kávéskanál friss, finomra vágott majoranna,
5 dkg ricotta vagy sport sajt
5 dkg tehéntúró,
1 kisebb fölvert tojás,
4 dkg búzadara,
Díszítéshez:
reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
Ez az olasz gombóc alacsony zsírtartalmú változata. A búzadarából készült gombócokat parajjal, zsázsával és friss fűszernövényekkel ízesítjük. Megmossuk és 6-10 percig együtt pároljuk a zsázsát , a parajt és a petrezselymet. Alaposan lecsöpögtetjük, finomra vágjuk, majd egy nagy tálba tesszük őket és hozzákavarjuk a fűszereket.
Egy külön tálban összekeverjük a ricottát, a túrót és a tojást, aztán a zöldséghez adjuk. Hozzátesszük a búzadarát, jól összekeverjük és hagyjuk kihülni. Egy nagy fazékben vizet forralunk, kiskanállal 4-6 gombócot szaggatunk a vízbe és addig főzzük, míg feljönnek a felszínre. A megfőt gombócokat szőrőkanállal kimerjük, tálra rakjuk, parmezánsajttal megszórjuk és forrón tálaljuk.
Egy külön tálban összekeverjük a ricottát, a túrót és a tojást, aztán a zöldséghez adjuk. Hozzátesszük a búzadarát, jól összekeverjük és hagyjuk kihülni. Egy nagy fazékben vizet forralunk, kiskanállal 4-6 gombócot szaggatunk a vízbe és addig főzzük, míg feljönnek a felszínre. A megfőt gombócokat szőrőkanállal kimerjük, tálra rakjuk, parmezánsajttal megszórjuk és forrón tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98