Hozzávalók:

180 dkg fogasfilé,
3 dkg só
0,5 dkg törött bors
1 csomó petrezselyemzöld
2,5 dl tejszín
25 dkg vaj
8 dkg liszt
40 dkg gomba
3 dl fehérbor
10 adag vajas burgony

Elkészítés:

A fogas filézéséből visszamaradt halcsontokból tartalmas halalaplét készíthetünk és leszűrjük. Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott, alacsony peremű edénybe helyezzük. Ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Vajazott zsírpapírral letakarjuk, és a sütőben puhára pároljuk. A fogasszeleteket lapátkanállal lábasba szedjük. A fehérboros párolólét beforraljuk. Vajban finomra aprított hagymát párolunk. Szeletelt gombát adunk hozzá, amellyel lepirítjuk. Sóval ízesítjük, finomra vágott petrezselyemzölddel és törött borssal fűszerezzük. Felengedjük a párolólével, és lassan forraljuk. Az elkészített mártást a lábasban lévő fogasszeletekre öntjük és összeforraljuk. Előmelegített halastálra tálaljuk, külön vajas burgonyát adunk hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98