Hozzávalók:
1 kk. vaj vagy margarin
8 csíkokra vágott parajlevél
1,25 dl tejföl vagy kefír
4 db tojás
só, fekete bors
apróra vágott friss petrezselyem
8 csíkokra vágott parajlevél
1,25 dl tejföl vagy kefír
4 db tojás
só, fekete bors
apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés:
Kis tálkában, barna kenyérből készült pirítossal tálalva vonzó, tápláló, könnyű étkezés.
Kivajazunk 4 tűzálló tálkát és a paraj felével kibéleljük az aljukat. Mindegyikbe 1 kk tejfölt vagy kefírt teszünk, és beleütünk 1-1 tojást.
A maradék parajt elrendezzük a tojások körül és ráöntjük a megmaradt tejfölt vagy kefírt úgy, hogy a tojások sárgája szabadon maradjon. Sóval borssal ízesítjük. Előmelegített sötőben 180 fokon 25 percig sütjük, amíg a tojások sárgája megalvad. Azonnal tálaljuk.
Kivajazunk 4 tűzálló tálkát és a paraj felével kibéleljük az aljukat. Mindegyikbe 1 kk tejfölt vagy kefírt teszünk, és beleütünk 1-1 tojást.
A maradék parajt elrendezzük a tojások körül és ráöntjük a megmaradt tejfölt vagy kefírt úgy, hogy a tojások sárgája szabadon maradjon. Sóval borssal ízesítjük. Előmelegített sötőben 180 fokon 25 percig sütjük, amíg a tojások sárgája megalvad. Azonnal tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98