Hozzávalók:

20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej
1/2 dl olaj

alma
párizsi
téli szalámi
uborka
sonka, tarja törek stb.

Elkészítés:

A TÉSZTA: A hozzávalókat botturmixszal, vagy egyéb olyan szerszámmal, amely jobban és kényelmesebben kever mint Te, csomómentesre összekavarjuk. Ha ennek ellenére mégis maradt csomó, sebaj, szűrd le. A lényeg, hogy a tészta állagának sűrű palacsinta tészta formájúnak kell lennie. ÖSSZESZEDJÜK az otthon található maradék gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget. meghámozzuk, - már amit kell - apró, 1×1 cm-s kockákra vágjuk. Határ a fantáziánk és a vasárnap esti fridzsider. KIKÉSZÍTJÜK: A folyékony tésztát olyan tepsibe kell önteni, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg. Majd az előkészített "maradékokat" véletlen eloszlásban (a kocentráció gradiense nulla legyen) beleszórjuk a tésztába. SÜTJÜK: A tepsit forró sütőbe tesszük, és majd 20 percig ott tartjuk, majd hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. TÁLALJUK: Az etikett szerint a lepényt három- vagy négyszög alakúra vágjuk (kb 10×10 cm) és kechup vagy majonéz mellett tálaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98