Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 pohár áfonyás joghurt
1 kg alma
vagdalt dió,kristálycukor,tojás
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 pohár áfonyás joghurt
1 kg alma
vagdalt dió,kristálycukor,tojás
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral,sütőporral,margarinnal és a
joghurttal összedolgozom,majd pihentetem.
Közben az almát legyalulom,/nem reszelem/majd kevés
cukorral,fahéjjal izesitve megpárolom.
A tésztát kétfelé osztom, kinyujtom,az első lapot tepsibe teszem,megszórom buzadarával.Rárakom a párolt almát, betakaron a másik lappal.Villával megszurkálom.Egy felvert tojással megkenem, majd megszórom durvára vágott dióval és kristálycukorral.
180 fokos sütőben kb.20 percig szép barnára sütöm.F
joghurttal összedolgozom,majd pihentetem.
Közben az almát legyalulom,/nem reszelem/majd kevés
cukorral,fahéjjal izesitve megpárolom.
A tésztát kétfelé osztom, kinyujtom,az első lapot tepsibe teszem,megszórom buzadarával.Rárakom a párolt almát, betakaron a másik lappal.Villával megszurkálom.Egy felvert tojással megkenem, majd megszórom durvára vágott dióval és kristálycukorral.
180 fokos sütőben kb.20 percig szép barnára sütöm.F
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98