Hozzávalók:
Hozzávalók:
3/4 kg pulyka comb
50 dkg burgonya
ketchup
fokhagyma, majoranna
őrölt fekete bors
10-15 dkg sonka, vagy szalonna
1 dl fehérbor
3/4 kg pulyka comb
50 dkg burgonya
ketchup
fokhagyma, majoranna
őrölt fekete bors
10-15 dkg sonka, vagy szalonna
1 dl fehérbor
Elkészítés:
A húst hosszúkás csíkokravágjuk, belehelyezzük egy jénai edény aljába, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, összekeverjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, vagy szalonnát ezzel is összekeverjük, majd jócskán megöntözzük ketchuppal, s vagdalunk rá 5-6 gerezd fokhagymát. Ezután felöntjük 1 dl fehérborral.
A tetejére karikára vágott burgonyát teszünk. Ha elkészült alufóliával letakarjuk, s forró sütőbe toljuk.
Kb. 40-45 perc alatt kész, nagyon pikáns étel.
A tetejére karikára vágott burgonyát teszünk. Ha elkészült alufóliával letakarjuk, s forró sütőbe toljuk.
Kb. 40-45 perc alatt kész, nagyon pikáns étel.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98