Hozzávalók:

TÉSZTA:
2 db tojás
125 g porcukor
4,5 ek víz
75 g liszt
1 zsacskó sütőpor
VANILIA KRÉM:
1 db tojás sárgája
1 ek cukor
1 ek liszt
2 dl tej
1 cs vaniliás cukor
ZSELÉ:
1 cs (Dr.Oetker)zselépor

Elkészítés:

A TÉSZTA: A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vízet, majd a sütőporral összekevert lisztet, és végül a tojás fehérjéből vert habot. Sütőformába öntjük, kisütjük.
A VANILIA KRÉM: A tojás sárgáját, a cukrot, a lisztet, a tejet a vaniliás cukorral simára keverjük, majd felfőzzük.
A GYÜMÖLCS ZSELÉ: A zacskón feltüntetett használati utasításnak megfelelően járunk el.
ELKÉSZÍTJÜK: A megsűlt tésztára óvatosan ráöntjük a vanilia krémet, sütőlapáttal elegyengetjük. Az otthon található, friss, konzerv, vagy lefagysztott, az izlésünknek megfelelő és mennyiségű gyümölcsöt vékony szeletekre vágva, óvatosan a krémre helyezzük, majd a folyékony zselét a krémre csurgatjuk. Hűtőbe rakva a zselé megszilárdulása után fogyasztható.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98