Hozzávalók:

Tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg zsír v. 25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 egész tojás
1 cs sütőpor
2 cs vaniliáscukor
3-4 evőkanál tejföl
Krémhez:
2 egész tojás
6 deci tej
2 vanilia puding
15 dkg porcukos
25 dkg margarin
Töltelékhez:
1,5 kg alma
2 evőkanál vaj
10 dkg cukor
mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, három részre osztom és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle.
A pudinghoz 2 evőkanál cukrot keverek, hozzáadom a tojásokat, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm.
Az almát megreszelem és vajon addig párolom, amíg a leve elfő és cukorral, fahéjjal ízesítem.
A krémhez habosra keverem a margarint a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal.
Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, az egyik tésztalapot deszkára téve, rákenem a krémet6, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almát és lefedem a harmadik lappal. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágom és leporcukrozom.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98