Hozzávalók:

50 gr dió,
50 gr korpás zsemlemorzsa,
250 gr tehéntúró,
2 evőkanál búzadara,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom,
1 felvert tojás,
feketebors,

Elkészítés:

Finom porrá őrőljük a diót és a zsemlemorzsát, belekeverjük a hozzávalókat és megsózzuk.
Felforralunk egy nagy fazék sós vizet, és kis lángon forrásban tartjuk. A tésztából kis gombócokat formálunk, és sós vízben 3-4 percig főzzük. Négy-öt gombócnál többet ne tegyünk egyszerre a fazékba. Ha feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük és melegen tartjuk őket, míg a többi gombóc is elkészül.
Kikent tűzálló edénybe rakjuk a gombócokat, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és grillben 3-4 percig, vagy előmelegített sütőben 200 fokon( gázsütő 6-os fokozat) 5-7 percig sütjük. forrón tálaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98