Hozzávalók:

3 fej hagyma, 1 kg birka ( marha ) színhús ujjnyira vágva, 70 dkg paradicsomkarika, 3 db sárgarépa pálcikára vágva, 2db padlizsán felkarikázva, 70 dkg zöldpaprika felkarikázva,2 db szárított erőspaprika, 1/2 kg újkrumpli ( negyedelt krumpli ) 3 cs. petrezselyem, 3 cs. kapor, 6 db. káposztalevél, 3 dl. fehérbor, 30 dkg vaj, 1 citrom leve, zra ( édes vagy római kömény )

Elkészítés:

A kazanba ( vastagfalú öntöttvas edény )rétegesen belerakom a hozzávalókat a következő sorrendben: Hagyma, hús, paradicsom, répa ( beleszurkálva ) padlizsán, zra, só, zöldpaprika, erőspaprika beszurkálva, burgonya, . Ráhelyezem az csokorban meghagyott kaprot, petrezselymet, a káposztalevelekkel lefedem. Meglocsolom a borral, citromlével rámorzsolom a vajat. Lefedve 1 órát főzöm nagy lángon.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98