Hozzávalók:

  •  2 db csülök
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 15 dkg
  • sajt
  • bors
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 dl bor

Elkészítés:

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal.
A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és kb. eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük.

Ráöntjük a bort, kevés vizet, melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát, fokhagymát, és puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd, kiemeljük a kuktából a csülköket, és sütőben ropogósra, sütjük Keresztbe szeletelve forrón tálaljuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel