Hozzávalók:
- 80 dkg marhalapocka
- 12 dkg debreceni
- 6 dkg füstölt szalonna
- 6 dkg zsír
- 20 dkg hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kis vizet öntünk mindig utána. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és az egészet készre pároljuk. Sós burgonyaköretet adunk hozzá.
Forrás: DPG recepttár