Hozzávalók:

  • 1 db füstölt csülök
  • 15 dkg tarkabab
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • késhegynyi fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • olaj

Elkészítés:

A füstölt csülköt előkészítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Egy órai lassú főzés után hozzáadjuk az előző nap beáztatott babot, és együtt puhára főzzük.

 

A kimosott savanyú káposztát a babérlevéllel külön megfőzzük, a bableveshez adjuk, és együtt főzzük tovább. A megfőtt csülköt a levesből kivesszük, kicsontozzuk, apró kockákra vágjuk. A lisztet az olajon fehér habzásig hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.

 

A tűzről levéve, elkeverjük benne a fokhagymát, a fűszerpaprikát, és ezzel a levest berántjuk. Kiforraljuk, ízesítjük a sóval, a csípős paprikával, és dúsítjuk a tejföllel. A tál aljára rakjuk a csülökhúst, és rámerjük a forró levest. Tetejét tejföllel díszítjük.

 

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel