Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 15 dkg tarkabab
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- késhegynyi fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 1 db csípős zöldpaprika
- só
- olaj
Elkészítés:
A füstölt csülköt előkészítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Egy órai lassú főzés után hozzáadjuk az előző nap beáztatott babot, és együtt puhára főzzük.
A kimosott savanyú káposztát a babérlevéllel külön megfőzzük, a bableveshez adjuk, és együtt főzzük tovább. A megfőtt csülköt a levesből kivesszük, kicsontozzuk, apró kockákra vágjuk. A lisztet az olajon fehér habzásig hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.
A tűzről levéve, elkeverjük benne a fokhagymát, a fűszerpaprikát, és ezzel a levest berántjuk. Kiforraljuk, ízesítjük a sóval, a csípős paprikával, és dúsítjuk a tejföllel. A tál aljára rakjuk a csülökhúst, és rámerjük a forró levest. Tetejét tejföllel díszítjük.
Forrás: DPG recepttár