Hozzávalók:
4 kicsi vagy 2 nagy csomag Albert keksz
1,5 dl kávé
25 dkg cukor
6 evőkanál liszt
2 teáskanál kakaópor
fél liter tej
kókuszreszelék
1,5 dl kávé
25 dkg cukor
6 evőkanál liszt
2 teáskanál kakaópor
fél liter tej
kókuszreszelék
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket: a kávét, cukrot, lisztet és kakaót elkeverjük és a tejet hozzáadva kis lángon sűrűre főzzük. Melegen 1 kocka margarint vagy 2 vajat keverünk bele.
Az Albert kekszet szeletenként megkenjük a kihült töltelékkel
és egy csomagnyi kekszet egymáshoz tapasztunk. Ezt ismételve henger
formát kapunk, melyet vékonyan a maradék töltelékkel megkenünk és
kókuszreszelékben megforgatunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük. Ettől kapja szép csíkos formáját.
Az Albert kekszet szeletenként megkenjük a kihült töltelékkel
és egy csomagnyi kekszet egymáshoz tapasztunk. Ezt ismételve henger
formát kapunk, melyet vékonyan a maradék töltelékkel megkenünk és
kókuszreszelékben megforgatunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük. Ettől kapja szép csíkos formáját.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98