Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalapocka
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag
  • só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedő alatt puhára párolom.
 
Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.
 
Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel