Hozzávalók:
- 50 dkg marhalapocka
- 50 dkg savanyú káposzta
- 5 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 db zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag
- só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedő alatt puhára párolom.
Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.
Forrás: DPG recepttár