Hozzávalók:

Tésztához:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás sárgája
1/2 cs sütőpor
annyi tejföl, hogy jól nyújtható tésztánk legyen
Krémhez:
2 cs vanília ízű pudingpor
1/2 l tej
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
1 fiola Dr Otker citromaroma
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
Mázhoz:
2 tojás fehérje
25 dkg porcukor
1/2 citrom leve
kandírozott gyümölcsdarabkák

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, jót tesz neki, ha áll egy éjszakát hideg helyen, majd három lapot sütünk belőle. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingporokat, kihűtjük. Közben kikeverjük a vajat porcukorral, majd a kihűlt pudinggal, hozzákeverjük az ízesítőket. Egyenként megkenünk két lapot és a harmadikat is rátesszük. A tojások fehérjét fölverjük az átszitált porcukorral és a citromlével és a sütemény tetejére simítjuk. Amíg nem szárad meg, rászórjuk az apró, kandírozott gyümölcsdarabokat. Kb. egy óra alatt megszárad a máz. Ekkor az egészet letakarjuk, hogy néhány óra alatt megpuhuljanak a tésztalapok.

Jó étvágyat kívánok!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98