Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
 - fél fej saláta
 - 50 dkg uborka
 - 50 dkg paradicsom
 - 1 dl tejszín
 - 2 dl salátaöntet
 - 2 dl tejföl
 - kevés olívaolaj
 - 10 dkg trappista sajt
 - só és szárnyas fűszerkeverék
 
Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, az olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk. Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát. Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, a salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olíva olajat és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható.
Forrás: DPG recepttár
				
				
				
				
