Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • fél fej saláta
  • 50 dkg uborka
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl salátaöntet
  • 2 dl tejföl
  • kevés olívaolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • só és szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, az olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk. Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát. Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, a salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olíva olajat és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel