Hozzávalók:
- 1 kg kiflikrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomó zöldhagyma
- 1 csomó retek
- 5-6 db kisebb csemegeuborka
- 6 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál csípős mustár
- 1 nagy doboz tejföl
- cukor
- méz
- citromlé
Elkészítés:
A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük.
A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint citromlével ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk. Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.
Forrás: DPG recepttár