Hozzávalók:
- 1 kg kiflikrumpli
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1 csomó zöldhagyma
 - 1 csomó retek
 - 5-6 db kisebb csemegeuborka
 - 6 evőkanál majonéz
 - 2 evőkanál csípős mustár
 - 1 nagy doboz tejföl
 - cukor
 - méz
 - citromlé
 
Elkészítés:
A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük. 
A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint citromlével ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk. Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.
Forrás: DPG recepttár
			
				
				
				
				
