Hozzávalók:

  • 1 kg kiflikrumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 1 csomó retek
  • 5-6 db kisebb csemegeuborka
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 1 nagy doboz tejföl
  • cukor
  • méz
  • citromlé

Elkészítés:

A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük. 
A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint citromlével ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk. Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.
 
Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel