Hozzávalók:

2,5 kg burgonya,
7 db tojás,
4 dkg só,
5 gramm szerecsendió,
15 dkg liszt,
20 dkg zsemlemorzsa,
1/2 liter olaj.

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd 2x2 cm-es kockákra daraboljuk. A burgonyaropogós készíthető még a formázáskor
keletkező burgonyahulladékból is, amely például a hasábburgonya darabolásakor visszamarad.
A burgonyát fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rájuk, hogy ellepje, majd megsózzuk.
A burgonyát puhára főzzük, leszûrjük, és még forrón áttörjük szitán. Az áttört burgonyát összekeverjük négy tojássárgájával, ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval.
A burgonyaropogós anyagát jól összedolgozzuk. Zománcozott sütőlapon szétkenjük, és hűtjük. A burgonyaropogósból kb. 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk lisztezett gyúrótáblán habhártya segítségével.
A burgonyaropogóst bundázzuk.
A bundázás egyik módja, amikor az anyagokat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk. A bundázott ételeket mindíg bő, forró zsírban sütjük. A bundázott, bő zsírban sütött ételeket tálpapírral ellátott fémtálra tálaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98