Hozzávalók:
3 kg burgonya,
1 liter olaj,
3 gramm só
1 liter olaj,
3 gramm só
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát alaposan megmossuk, megszárítjuk. A metéltre vágott hasábburgonyát leszárítjuk. Az erre a célra szólgáló
fémkosarat kibéleljük a szalmaburgonyával, majd belenyomjuk a másik, valamivel kissebb méretű kosarat. A kosarak nyelvét összekapcsoljuk,
majd a kosarat bő forró zsirba merítjük. A burgonyafészket aranysárgára sütjük. Kiemeljük a zsírból az összekapcsolt kosarakat.
Kinyitjuk, majd a készre sült burgonyafészket óvatosan rácsra borítjuk, és lecsepegtetjük. A burgonyafészekbe párolt zöldségféléket,
ragukat tálalhatunk.
fémkosarat kibéleljük a szalmaburgonyával, majd belenyomjuk a másik, valamivel kissebb méretű kosarat. A kosarak nyelvét összekapcsoljuk,
majd a kosarat bő forró zsirba merítjük. A burgonyafészket aranysárgára sütjük. Kiemeljük a zsírból az összekapcsolt kosarakat.
Kinyitjuk, majd a készre sült burgonyafészket óvatosan rácsra borítjuk, és lecsepegtetjük. A burgonyafészekbe párolt zöldségféléket,
ragukat tálalhatunk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98