Hozzávalók:
1 mélyhűtött vajastészta
személyenként 1-2 virsli
1 tojás
személyenként 1-2 virsli
1 tojás
Elkészítés:
A mélyhűtött vajastésztát fölengenjük, majd vékonyra nyújtva kb. másfél újjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Személyenként egy vagy két virslit számítva, a tésztacsíkokkal úgy tekerjük be, hogy a tészta szélei fél centi szélesen fedjék egymást. Tojással megkenve, tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tészta leveles lesz, és zsemleszínűre pirul. Általában főzelékekkel, ízlés szerinti mártással, párolt zöldségfélével, petrezselymes, sült burgonyával és salátával tálaljuk, de vacsorára például adhatunk mellé nagy adag salátát, teát, rostos gyümölcslevet vagy tejes turmixot.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98