Hozzávalók:
- 1 öreg kövér tyúk
- 1 kg marhahús
- 6 murok
- 4 petrezselyemgyökér
- 2 közepes zeller
- 2 fej hagyma
- 2 pohár rizs
- 2 evőkanál vagdalt petrezselyem
- 3 tojássárgája
- 2 csésze tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
Ez az étel a szász falusi lakodalmi ebéd fénypontja.
A tyúkot és a marhahúst a zöldséggel együtt 5 liter vízben, sóval és borssal ízesítve addig főzzük, amíg jól megpuhul. A levet leszűrjük, beletesszük a rizst, egy fej apróra vágott hagymát, és lassú tűzön tovább főzzük. Amikor puhára főtt, a levest a tűzről levesszük. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Hozzáadjuk a vagdalt petrezselymet. A tyúkot és a marhahúst darabokra vágva visszatesszük a levesbe.
Forrás: DPG recepttár