Hozzávalók:

  • 1 öreg kövér tyúk
  • 1 kg marhahús
  • 6 murok
  • 4 petrezselyemgyökér
  • 2 közepes zeller
  • 2 fej hagyma
  • 2 pohár rizs
  • 2 evőkanál vagdalt petrezselyem
  • 3 tojássárgája
  • 2 csésze tejföl
  • bors

Elkészítés:

Ez az étel a szász falusi lakodalmi ebéd fénypontja.

A tyúkot és a marhahúst a zöldséggel együtt 5 liter vízben, sóval és borssal ízesítve addig főzzük, amíg jól megpuhul. A levet leszűrjük, beletesszük a rizst, egy fej apróra vágott hagymát, és lassú tűzön tovább főzzük. Amikor puhára főtt, a levest a tűzről levesszük. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Hozzáadjuk a vagdalt petrezselymet. A tyúkot és a marhahúst darabokra vágva visszatesszük a levesbe.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel