Hozzávalók:

1 db.hagyma
1/2 kg szín marhahús
1 fej cékla
1 kis fej gyalult káposzta
1 sárgarépa
1/2 kg savanyúkáposzta + lé
1/4 kg savanyú cékla + lé
1/4 kg kovászos uborka + lé
20 dkg olajbogyó
3-4 pár virsli
2-3 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
1 cs. újhagyma
1 cs. petrezselyem

Elkészítés:

Ez az autentikus recept:
Az apróra vágott szalonnát üvegesre pirítom, hozzáadom a nyers pálcikákra vágott céklát, a felkarikázott sárgarépát, rövid pirítás után a felkockázott marhahúst is, majd párolom kb. 10-20 percig. A ragut felöntöm a savanyúságok levével ( annyi levet kérek a savanyúkhoz, hogy összesen legyen kb 1.5-2 liter) 2/4 rész céklalé, 1/4 káposztalé 1/4 uborkalé. Félpuhára főzöm, hozzáadom a gyalult káposztát és készrefőzöm. Belerakom a karikára vágott virslit, uborkát, a savanyú káposztát, olajbogyót és a feldarabolt savanyú céklát. Lassú tűzön hagyom még 10 percig, elkeverem e tejfölt, megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával. ( esetleg még kaporral )