Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 fej édes káposzta
- fél tasak gyorsrizs
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- kapor
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. A káposztát egy edénybe helyezve ecetes sós vízzel felöntjük és 6 percig nagy lángon pároljuk. A 10 külső levelet lefejtjük a fejről és a többit félretesszük.
A darált sertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük, és egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk. Az edényt letakarjuk és 25 percig erős tűzön főzzük. A készülékből kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig összefőzzük.
A darált sertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük, és egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk. Az edényt letakarjuk és 25 percig erős tűzön főzzük. A készülékből kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig összefőzzük.
Forrás: DPG recepttár