Hozzávalók:
14 dkg vaj
12 dkg liszt
9 dl tej
2 dkg só
0,5 dkg cayennei bors
12 dkg liszt
9 dl tej
2 dkg só
0,5 dkg cayennei bors
Elkészítés:
A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felhabzásig pirítjuk.
Hozzáöntjük a forró tejet és habverõvel állandóan kevergetve kiforraljuk.
Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük.
A kiforralt és ízesített mártást szûrõruhán vagy szõrszitán átszûrjük.
A mártás teljesen sima és bársonyos lesz.
Ezt a mártást önálló mártásként nem tálaljuk, más mártások alapjául szolgál!
Hozzáöntjük a forró tejet és habverõvel állandóan kevergetve kiforraljuk.
Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük.
A kiforralt és ízesített mártást szûrõruhán vagy szõrszitán átszûrjük.
A mártás teljesen sima és bársonyos lesz.
Ezt a mártást önálló mártásként nem tálaljuk, más mártások alapjául szolgál!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98