Hozzávalók:

2 nagy fej hagyma
50 dkg főző kolbász
5 dkg szalonna
12 dkg gombás paradicsomszósz
kechup

bors
oregano
vegeta

Elkészítés:

Előkészülünk: A hagymát szálasra szeleteljük, a kolbászt vékony karikára szeljük, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Megcsináljuk: A szalonnát megolvasztjuk, a forró zsírba öntjük a hagymát, amit megfonnyasztunk, majd következik a kolbász, amit sötét barnára főzünk.
Közben: A hozzávalókat összekeverjük, a kechup-öt csak akkor adjuk hozzá, ha nem elég sűrű a szósz.
Végzünk: Ha a kolbász állaga jó a szószt gyorsan hozzáadjuk. Csak egyet rottyantjuk. (Nehogy odaégjen.)
Intelem: Ha túl sűrű a szósz kis vízzel, vagy csontlével a rottyanás előtt hígítható.
Nehéz étek, sok friss, finom kenyérrel fogyasztható, majd két Bilagitot bevenni a melléadott vörösborral.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98