Hozzávalók:

  • 1/2 kg apróhal (pl. keszeg)
  • 1 kg ponty
  • 20 dkg hagyma
  • 5 dkg édes-nemes paprika
  • 3 dkg só
  • 1-2 cseresznyepaprika 

Elkészítés:

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom. 


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel