Hozzávalók:

  • 8 kicsontozott sertésbordaszelet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • zsír 

Elkészítés:

A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockára vágott gombát. Megsózzuk és puhára pároljuk. Végül a liszttel elhabart tejföllel besűrítjük és vajas galuskával kínáljuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel