Hozzávalók:
- 2 db sertés csülök kicsontozva
- 15 dkg gomba
- só
- törött bors
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál paprikakrém
- 1 kiskanál liszt
- 1 kanál mustár
- 5 dkg zsír
- 2 dl bor és + 2 dl a főzőbe
Elkészítés:
A jól megtisztított, megperzselt és besózott csülköket forró zsírban megforgatjuk, szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba helyezzük, mellédobjuk a kettévágott vöröshagymát, a fokhagymát, öntünk rá 1 dl bort, ugyanannyi vizet és lefedve puhára pároljuk. Időközben borral és vízzel locsolgatjuk és időnként megforgatjuk.
A feldarabolt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk. Előmelegített tálra tesszük a felszeletelt csülköket, levét áttörjük, felmelegítjük, megpirítunk benne 1 kanál paradicsompürét, meghintjük liszttel, belekeverjük a mustárt, a tejfölt, és jól felforralva a melegen tartott csülökre öntjük.
A feldarabolt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk. Előmelegített tálra tesszük a felszeletelt csülköket, levét áttörjük, felmelegítjük, megpirítunk benne 1 kanál paradicsompürét, meghintjük liszttel, belekeverjük a mustárt, a tejfölt, és jól felforralva a melegen tartott csülökre öntjük.
Forrás: DPG recepttár